See hapukas puuvlijamaitseline kaste sobib eelkõige sealiha kõrvale, aga kindlasti võib seda kasutada ka teiste lihapraadide juures. Retsepti andis Epicurious. http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Apple-Raisin-Chutney-107880
Vähendasin koguseid ning sain ca 2,5 dl kastet.
1 dl õunaäädikat
0.5 dl vett
2 spl suhkrut
1 suurem hapukas õun, kooritud ja tükeldatud väikesteks kuubikuteks
peotäis rosinaid
4 nelki
0.5 tl soola
1.5 tl ingverit
Kuumuta suhkruga segatud äädikat nii kaua kuni suhkur lahustub. Keeda vedelikku segamata, kuni see on siirupine (ca 15 minutit).
Vähenda kuumust ning lisa ülejäänud koostisained. Kuumuta kastet, kuni õunad on pehmed ja kaste on veidi paksenenud (ca 30 min). Soovi korral võid kastmele lisada ka 1 tl maisitärklist, siis tuleb kaste paksem.
Kaste säilib külmikus kaanega karbis kuni kaks nädalat.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment