Vaja läheb:
lasanjeplaate vastavalt vormi suurusele
600 g veisehakkliha
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 purk purustatud tomateid
2-3 sl tomatipastat
3 dl lihapuljongit
basiilikut
soola
Juustukaste:
30 g võid
2-3 sl jahu
5 dl piima
150 g riivjuustu
0,25 tl jahvatatud muskaatpähklit
soola
pipart
Peale:
100 g riivitud Parmesani
Hakklihakastme valmistamiseks pruunista hakkliha hakitud sibula ja küüslauguga. Lisa tomatikonserv, tomatipasta, puljong ja maitseained ning hauta 10-15 minutit.Samal ajal valmista ka juustukaste. Sulata või paksupõhjalises potis, puista peale jahu ja kuumuta pidevalt segades umbes 1 minut. Lisa juurde piim ning kuumuta pidevalt segades kastme paksenemiseni. Lisa juust ja maitseained ning tõsta tulelt.Määri neljakandiline ahjuvorm õliga (või kata küpsetuspaberiga). Pane vormi põhja kiht juustukastet. Kata juustukiht värskete lasanjeplaatidega (või eelnevalt keedetud lasanjeplaatidega) ning pressi need vastu kastet. Järgmisena pane kiht hakklihakastet ja jälle lasanjeplaadid, siis jälle hakklihakaste ja jälle lasanjeplaadid. Korda tegevust kuni kastet jagub. Viimase kihina vala hakklihakastmele peale juustukaste.Küpseta 175 kraadi juures umbes 30 minutit. 15 minutit enne küpsetusaja lõppu raputa vormile peale riivitud Parmesan.Kui kasutad eelnevalt keetmata lasanjeplaate, siis lisa hakklihakastmele puljongit rohkem ning pikenda küpsetusaega umbes 10 minutit.Kui soovid juustukastet iga kihi vahele panna, siis tee seda topeltkoguses
No comments:
Post a Comment