Friday, 5 February 2010

Kräsupea tort


Põhi:
3 muna
1,5 dl suhkrut
0,5 purki kondenspiima (suhkruga)
2 dl hapukoort
1 tl söögisoodat
3 dl jahu
2 sl kakaopulbrit

Kuumuta ahi 200 kraadini. Vahusta munad suhkruga. Lisa kondenspiim, hapukoor ja jahuga segatud sooda. Sega ühtlaseks tainaks. Vala pool tainast 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Küpseta 15-20 minutit. Ülejäänud tainas sega kakaoga ja küpseta samamoodi teine koogipõhi.


Täidis:
800 g hapukoort (20 %)
1,5 dl suhkrut
1 purk kirsikompotti.

Sega kokku hapukoor ja suhkur.Lõika hele koogipõhi väikesteks tükkideks ning sega hapukoore hulka.Lõika tume põhi pooleks, immuta kirsikompoti vedelikuga mõlemad pooled ning tõsta kokku tagasi. Kata põhi kirssidega ning vala peale hapukooresegu.

Glasuur:
50 g tumedat šokolaadi
1 dl vahukoort
1 sl võid
2 sl kakopulbrit

Kuumuta koor ja sulata selles šokolaad ja või. Lisa kakaopulber ja kuumuta segades keemiseni. Lase hetk jahtuda ja nirista tordile.Tee tort valmis eelmine õhtu, siis jääb ta väga mõnusalt mahlane!



No comments:

Post a Comment