Wednesday, 24 February 2010

Penne kartulisupp


Lumisel ja tuisusel päeval sobib kuum penne-kartulisupp lõunalauale nagu rusikas silmaauku. Idee andis http://allrecipes.com/Recipe/Potato-Penne-Soup/Detail.aspx

Olin alguses üsna skeptiline, sest et ei olnud varem teinud suppi, mille paar kulbitäit tuleb püreestada ja siis supi sisse tagasi visata…ei osanud oodata, milline tulemus välja tuleb, aga kuna kommentaarid olid enamjaolt positiivsed, otsustasin proovida. Ja mul ei tulnud pettuda. Supi tegemine võtab üksjagu aega, sest mitmed juurviljad vajavad hakkimist – varu kindlasti üks tunnike.
50 g margariini
1 hakitud sibul
1 l vett
2 hakitud porganidt
3 hakitud kartulit
5 dl kanapuljongit
70 g pennesid
1 hakitud punane paprika
100 g hakitud brokoliõisikud
1 spl hakitud peterselli
1 tl tüümiani
2 spl jahu
2 dl piima
2 spl sojakastet

# Sulata margariin kastrulis, lisa sibulad ning hauta need pidevalt segades klaasjaks. Tõsta kõrvale.
# Aja teises potis vesi keema ning lisa kanapuljong, porgandid, kartulid ja paprika (lisa ka 3 spl kruupe ja 1 hakitud sellerivars, kui on soovi).
# Keeda juurvilju 15 minutit ning lisa brokoliõisikud, petersell ja tüümian ning keeda veel 5 minutit. Seejärel püreesta 3 dl suppi ning kalla tagasi potti.
# Kalla suppi pasta ja jätka keetmist madalal kuumusel.
# Sega kokku jahu ja 2 dl piima ning lisa segule praetud sibulatükid. Kalla see pidevalt segades keeva supi hulka ning lisa ka ülejäänud piim. Lõpuks lisa supile sojakaste ja vajadusel maitsesta veel soola ja pipraga.
Serveerisin suppi riivitud parmesaniga, mis andis mõnusat meck‘i juurde. Nii maitse kui ka välimuse poolest. Muidu olen nõus, et see supp jääb välimusekategoorias mitmetele teistele suppidele alla, aga maitse on tal tõesti hea. Ja ma isegi ei lisanud mitte midagi lihalist nagu mul tavaliselt kombeks – ainult juurviljad. Nii et üks kausitäis tervist on see kreemine kartuli-pastasupp kindlasti. Eriti veel, kui kasutada täisterajahust valmistatud pennesid, mida ma ka tegin.