Koostis:
2 dl piima
0.5 vanillikauna
100 g valget šokolaadi
2 kuni 3 lehte želatiini
2 dl 35% rõõska koort
1 sl mandlilikööri või
1 sl espresso kohvi pulbrit
või 1 tl piparkoogimaitseainet
Valmistamine:
Kuumuta piima ja vanillikauna tasasel tulel 5 minutit. Tõsta pott tulelt, siis lisa tükeldatud šokolaad ja sega, kuni šokolaad on sulanud.Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees. Suru kuivaks ning lisa sooja piima-šokolaadisegu hulka. Sega, kuni želatiinilehed lahustuvad. Lisa liköör või kohvipulber või piparkoogimaitseaine. Lase piima-šokolaadisegul täielikult jahtuda (aga mitte veel tarretuda!).Võta vanillikaun leemest. Vahusta rõõsk koor pehmeks vahuks ning lisa piimasegule. Kalla segu väikestesse magustoidupokaalidesse ning lase vähemalt paar tundi külmas tarretuda.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment