Wednesday, 10 February 2010

" Salatikorvikesed "

Korvikeste taigen :

200 g margariini
1 dl suhkrut
2 muna
6 dl jahu
0,5 tl soola

Margariin vahustada suhkruga, lisa sool, üks muna, vahusta läbi, siis teine muna, vahusta läbi, lõpuks lisa jahu ja sool, vahusta läbi. Lase külmkapis pool tundi seista (mina tegin kohe, ei juhtunud midagi halba, ilmselt on külmkapis hoida vaja selleks, et taigen oleks külmem ja vorme täites ei hakkaks sulama ja äärtelt alla vajuma.
Sellest kogusest tuleb kaks pannitäit korvikesi.
Kata vormi põhi ja küljed õhukese ühtlase taignakihiga.


Küpsetasin 200-kraadises ahjus kuni muutuvad kollakas-pruuniks (umbes 5-10 min). Puust kokteiltikuga veidi aidates, tulevad vormist väga hästi välja.
Vastavalt soovile võib korvikesi täita erinevate täidistega - salatite, kreemidega nii magusate kui soolastega.

No comments:

Post a Comment