Siia tartar rukkileival
Neljale
500 g värsket siiga
spl jämedat soola
½ spl suhkrut
värsket tilli
50 g rukkileiba
40 g soolatud siiamarja
Kaste:
100 g hapukoort
20 g sidrunit
2 tl vedelat mett
soola
erinevat sorti värsket lehtsalatit
peterselli, tilli
Siig rookida ja puhastada fileedeks. Fileedele hõõruda suhkru-soolasegu. Soolakala keerata toidukilesse, asetada jahedasse kerge vajutise alla vähemalt 12 tunniks seisma. Soovitav on kala aeg-ajalt pöörata.Valmistades tartari värskest siiast tükeldada kalafilee kuubikuteks, segada juurde sool, suhkur, pipar ja lasta seista külmas.Soolatud siig lõigata väikesteks kuubikuteks. Segada hakitud tilliga.Rukkileivast lõigata õhukesed viilud, anda kolmnurkne kuju ja röstida ahjus krõbedaks.Hapukoor maitsestada mee, soola, sidrunimahla ja riivitud sidrunikoorega.Siia tartar serveerida rukkileiva, kalamarja, hapukoorekastme ja värskete salatilehtedega.Tartari valmistamisel võib kalale lisada tükeldatud mugulsibulat.
Neljale
500 g värsket siiga
spl jämedat soola
½ spl suhkrut
värsket tilli
50 g rukkileiba
40 g soolatud siiamarja
Kaste:
100 g hapukoort
20 g sidrunit
2 tl vedelat mett
soola
erinevat sorti värsket lehtsalatit
peterselli, tilli
Siig rookida ja puhastada fileedeks. Fileedele hõõruda suhkru-soolasegu. Soolakala keerata toidukilesse, asetada jahedasse kerge vajutise alla vähemalt 12 tunniks seisma. Soovitav on kala aeg-ajalt pöörata.Valmistades tartari värskest siiast tükeldada kalafilee kuubikuteks, segada juurde sool, suhkur, pipar ja lasta seista külmas.Soolatud siig lõigata väikesteks kuubikuteks. Segada hakitud tilliga.Rukkileivast lõigata õhukesed viilud, anda kolmnurkne kuju ja röstida ahjus krõbedaks.Hapukoor maitsestada mee, soola, sidrunimahla ja riivitud sidrunikoorega.Siia tartar serveerida rukkileiva, kalamarja, hapukoorekastme ja värskete salatilehtedega.Tartari valmistamisel võib kalale lisada tükeldatud mugulsibulat.
No comments:
Post a Comment