Friday, 13 February 2009

Leivasupp kuivatatud puuviljade ja marjadega


4 portsjonit

70 g kuiva leiba ilma koorikut
3 dl vett
2 dl haput õunamahla
0,5 dl mett või suhkrut
60 g kuivatatud õunu, kirsse, rosinaid (võib kasutada ka kuivatatud sõstraid, metsmaasikaid, vaarikaid)
vahukoort või hapukoort(marju)


Leivatükid panna ahju ja röstida, röstimise ajal võib leivatükkidele raputada veidi suhkrut. Leib leotada külmas vees ja keeta leotusvees tasasel tulel. Lisada õunamahl ja kuivatatud tükeldatud õunad, kirsid ja rosinad. Keedetakse tasasel tulel kuni leiva lagunemiseni. Supp segada puulusika või vispliga ühtlaseks, tükke sisse jääda ei või. Supp maitsestada meega või suhkruga, kuumutada veel veidi ja jahutada hoolikalt maha. Supi võib panna jahtuma magustoidukaussidesse. Serveerida kas vahu- või hapukoorega, piimaga või rõõsa koorega. Supile võib panna värskeid või külmutatud aed- või metsamarju, marjatoorhoidist või moosi.

No comments:

Post a Comment