Thursday, 12 February 2009


Roheline munarull toorjuustuga
200 g külmutatud spinatit
2 sl võid
3 sl jahu
3 dl piima
0,5 tl soola
0,25 tl jahvatatud muskaati
3 muna
Täidis:
400 g maitsestamata toorjuustu
1 dl paksu maitsestamata jogurtit
0,5 tl purustatud musta pipart
0,5 tl küüslaugusoola
Võta spinat aegsasti sõelale sulama. Valmista piima-jahukaste: sulata või ning lisa segades jahu, seejärel peene nirena ja pidevalt segades piim. Lisa maitseained ja keeda pidevalt segades väikesel kuumusel 3 minutit. Tõsta anum pliidilt, sega juurde sulanud ja kuivaks pigistatud spinat. Mikserda ükshaaval juurde munad. Vooderda suur ahjuplaat küpsetuspaberiga ja pintselda see õliga üle. Kalla tainas pannile ja küpseta ahju keskosas 250° juures 10 minutit. Kummuta puhtale küpsetuspaberile, eemalda aluspaber ja lase jahtuda. NB! Küpsetatud tainaplaadi tagurpidi väljakummutamisel jääb hilisemal rullikeeramisel väljapoole ilusam, ahjus pruunistunud ning selle roa puhul ka rikkalikumalt rohelisetäpilisem pind. Mikserda jogurt toasooja toorjuustuga läbi ja maitsesta. Kata jahtunud kook täidisega, jättes servad paari sentimeetri ulatuses vabaks. Keera kitsamast servast alustades tihedalt rulli, mähi rull paberisse ja pane, liitekoht allpool, vähemalt 4 tunniks külma. Peopaigas lõika rull terava noaga 1,5 cm paksusteks viiludeks. Kauni sileda lõikepinna saamiseks soojenda nuga kuumas vees ja/või pühi pärast iga lõiget köögipaberiga puhtaks.

No comments:

Post a Comment