LÕHE JA LÕHEMARJA SUUPISTED
4-le
600 g lehttaignat
1 pakk toorjuustu
½ 38% koort
100 g soolalõhe
100 g lõhemarja
nii mitu vutimuna kui suupisteid tuleb
tilli, murulauku, sidrunimahla
Lõika lehttaignast kas ümmargused või kandilised tükid. Tee suupisteid täpselt nii
palju, kui ära jõuate süüa. Küpseta suupistepõhjad ahjus 220-2250 kraadi juures umbes
15 minutit. Sega omavahel toasoe toorjuust ja vahustatud koor. Haki segusse till,
murulauk ja pigista juurde veidi sidrunimahla. Vajadusel maitsesta soolaga. Viiluta
lõhest õhukesed viilud. Lase liiter vett potis keema ning lisa sellele 1 tl soola ja spl
valget veiniäädikat. Alanda kuumust, et vesi ei keeks väga suurte mullidega. Löö
vutimunad ükshaaval ettevaatlikult otse vette ja keeda neid 2-3 minutit (nii saad
„kadunud munad“). Tõsta lehttaigna põhjale toorjuustusegu, osadele soolakala ja
osadele kalamarja ning igale üks vutimuna. Kaunista tillioksaga.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment