Friday, 26 November 2010

Tavaline Keeks

Klassikaline keeks, mille maitsestamiseks võib kasutada erinevaid ekstrakte või vanillsuhkrut. Sobib hästi kohvilauale.
Kogus: 1 keeks (umbes 10 viilu)

Koostis:
4 keskmist muna
1.5 dl suhkrut
2 dl nisujahu
150 g sulatatud võid
noaotsatäis soola
0.5 tl apelsiniõli või tilk meelepärast ekstrakti

Valmistamine:
Pane toasoojad munad vahustamisnõusse, lisa suhkur. Mikserda 10-15 minutit, kuni saad hästi koheva ja heleda munavahu.
Sõelu juurde jahu ja sool, sega läbi. Sega ettevaatlikult juurde veidi jahtunud sulavõi.
Kalla tainas võitatud keeksivormi ning küpseta kohe 180kraadises ahjus umbes 50 minutit, kuni keeks on pealt kuldne. Kontrolli keeksi küpsust puutikuga.

Retsept mugandatud Salme Masso keeksiretseptist

No comments:

Post a Comment