Saturday, 6 November 2010

Porgandipirukas

Tainas:
100 g pehmet võid
2,5 dl nisujahu
1 muna
soola

Täidis:
700 g porgandit
1 dl riisi
2 keedetud muna
1-2 toorest muna

pisut suhkrut
soola
kardemoni
muskaatpähklit
100 g riivitud juustu
3 dl hapukoort

Sega/näpi taina koostisained ühtlaseks ning aseta 27 cm läbimõõduga vormi.
Keeda porgandid ja riis.
Riivi keedetud porgandid.
Lisa keedetud riis ja keedetud tükeldatud munad.
Sega ühtlaseks massiks, lisa toores muna.
Maitsesta.
Sega porgandi-riisisegu hulka hapukoor.
Kalla täidis taina peale, kata riivjuustuga ja küpseta 175 kraadi juures 50-60 minutit.

Riisi ja porgandi kogust võib muidugi muuta.
Suure plaaditäie jaoks peaks võtma kõiki koostisaineid topelt.

No comments:

Post a Comment