Saturday, 13 November 2010

Pähkli-iirisekook

Koostis:
Põhi:
2 dl keefirit
2 dl pohlamoosi
2 muna
4 dl nisujahu
1 sl söögisoodat

Kreem:
400 g suhkruga kondenspiima (1 metallpurk)
150 g toasooja võid

Kaunistuseks:
hakitud sarapuupähkleid

Valmistamine:
Sega keefir, moos ja munad. Sega jahu soodaga, lisa keefiri-muna segule ja sega ühtlaseks. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni kook on küpsenud.
Kreemi jaoks keeda avamata kondenspiimapurki rohkes vees 1-1,5 tundi. Lase jahtuda*. Jahtunud keedetud kondenspiim sega toasooja võiga ühtlaseks massiks.
Lõika küpsenud koogipõhi pooleks. Määri ühele koogitükile kreemi, tõsta peale teine koogitükk. Kata pealt ülejäänud kondenspiimakreemiga ning kaunista hakitud pähklitega**.
Hoia serveerimiseni külmas.

* Kondenspiima võib keeta eelmisel päeval. Kindlasti kasuta metallpurgis kondenspiima!
** Pähklid on maitsvamad, kui neid enne kasutamist kergelt kuival tulisel pannil röstida. Enne koogile panemist lase pähklitel jahtuda.

No comments:

Post a Comment