Taigen:
2,5dl nisujahu
75 g võid
3 sl külma vett
0,5 dl soola
Täidis:
600-700g sibulaid kooritult
100g peekonit või sinki
100 g riivjuustu
1dl vett, 1 puljongikuubik (olen kasutanud nii liha, kui kana oma)
3 muna
maitsestamiseks tilli, soovi korral peterselli vms
soola, pipart
Jahust, võist, veest ja soolast meisterda taigen ning kasutades taignarulli, saab lihtsa vaevaga ühtlase pirukavormi suuruse põhja.
Sibulad koori ja lõika pooleks ja siis viiludeks. Hauta koos singiga pannil madalal kuumusel seni, kuni muutuvad pehmeks.
Sega omavahel puljong, riivjuust ja munad ning vala jahtunud sibula-singisegule.
Lase põhjal veidi ahjus küpseda (nii u. 10 min) ning seejärel pane täidis põhjale ning küpseta 250 kraadises ahjus seni, kuni pirukas on pealt muutunud kuldpruuniks.
Kõige paremini maitseb veidi jahtunud pirukas. Siis on kindel, et lahti lõigates, saab tühi ühes tükis kätte:)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment