300g jahu
150g võid
1 muna0,
0,5tl soodat
2spl suhkrut
0,5tl soola
100g hapukoort
kreem:
4 muna
10spl suhkrut
1tl vaniljesuhkrut
4spl jahu
1l piima
30g võid
Pane kõik taigna ained kaussi ja näpi taignaks ning tõsta kaheks tunniks külmkappi.Kreemi jaoks eralda munakollased -valgetest. Vahusta eraldi munavalged ning teises kausis munakollased + suhkur + vaniljesuhkur. Pane piim keema, lisa või. Kui piim on soe, võta potist kulbitäis ja lisa mikserdades munakollasesegule. Seejärel lisa mikserdades jahu. Kui piim keeb, lisa vispeldades selle hulka munakollasesegu. Kõige viimasena lisa munavalgevaht. Jahuta kreem.Jaota taigen neljaks osaks, rulli õhukeseks ning küpseta ükshaaval 200 kraadises ahjus kuldseks. Lase jahtuda.Jahtunud taignaplaadid tõsta vaheldumisi kreemiga serveerimisalusele. Üks kiht tee puruks ning raputa koogile.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment