Friday, 19 December 2008

Kihiline tort mustade ploomidega

Kihiline tort mustade ploomidega

Põhi:
130 g void
230g heledat muscovaadot
3 muna
100 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Kate:
400g musti ploome
100 g kreeka pähkleid
2 spl Demerara suhkrut

Kreem:
200 g kondentspiima
400 g naturaalset merevaiku
100g heledat suhkrusiirupit

Hõõru munad musscovadoga lahti, lisa või, vahusta.Sega juurde jahu ja küpsetuspulber. Küpseta lahtikäivas tordivormis 180*c juures umbes 25 minutit.
Jahuta ja lõika neljaks rattaks. (mina lõikasin ainult pooleks, sest mul ei kerkinud väga hästi ja kasutasin natuke suuremat tordivormi.)
Vahusta kondenspiim suhkrusiirupiga ja merevaiguga. Määri tordipõhjad kreemiga, puista vahele hakitud ploome, (mina kasutasin kuivatatud ploome ja neid läheb poole vähem) Kreeka pähkleid ja demerara suhkrut, (Demerara suhkru võib ka ära jätta, mingit erilist maitset see ei anna) samamoodi kata ka pealmine kiht.
Lase siesta järgmise päevani.

Seda kreemi tuleb minu arust liiga palju. Esimesel korral tegin tavalisi muffineid ja kasutasin seda kreemi muffini katteks ja oli ka väga nämma.

No comments:

Post a Comment