Wednesday, 17 March 2010

Marineeritud kõrvits

Kogus
Koostis- ja maitseained
1 kg Kõrvitsatükid
0.75 l Vesi (4 kl)
300 kuni 400 g Suhkur (1,5-2 kl)
6 kuni 8 tk Nelgitera
Veidi kaneelikoort
(Tükike ingverit)
3 spl Äädikas (30%)
Valmistusviis
Puhasta ja tükelda kõrvits kuubikuteks või kangideks.
Tõsta kuuma marinaadi sisse kõrvitsatükikesi ainult üks kiht ja keeda kaanega suletud nõus tasasel tulel, kuni tükid on peaaegu pehmed.
Pehmust proovi puutikuga.
Kõrvitsatükid tõsta vahukulbiga purki.
Kui kõik tükid on purgis, keeda marinaadi veel mõni minut ja vala kõrvitsatükkidele peale.
Sule purk kohe.

No comments:

Post a Comment